fbpx

Permanente make up

PERMANENTE MAKE – UP 

” Wake up with make-up! ” 

 

Waarom kiezen voor Permanente Make-Up?

  • U wilt er op elk moment van de dag stralend uitzien?
  • U vind het moeilijk u op te maken zonder bril?
  • U heeft ’s morgens te weinig tijd om zich op te maken?
  • U wil geen uitgelopen make-up meer na het sporten, zwemmen, dagje strand of de sauna?
  • U bent gevoelig voor allergieën op bepaalde cosmeticaproducten?
  • U heeft een fysieke belemmering waardoor u zich niet makkelijk kunt opmaken?

Bij permanente make-up wordt met behulp van een steriel microscopisch klein naaldje, die ultrasnelle bewegingen maakt, een speciale pigmentvloeistof aangebracht vlak onder de opperhuid in de lederlaag.

Het huidvernieuwingsproces gaat natuurlijk gewoon door dus gemiddeld zit een permanente make up voor een eyeliner 1 tot 5 jaar (soms zelfs langer) en de wenkbrauwen 1 tot 4 jaar. Permanente make-up is dan ook anders dan een tatoeage. Dit blijft immers je leven lang zichtbaar en PMU zal je eens in de zoveel jaren moeten opfrissen i.v.m. het vervagen van de pigmenten. Het voordeel daarvan is dat de vorm altijd aangepast kan worden als er veranderingen plaats hebben gevonden.

Een natuurlijke uitstraling en juiste balans vinden is dus erg belangrijk.
Het moet uiteindelijk een subtiele aanvulling worden op je natuurlijke looks.

Hoe verloopt de behandeling? 

STAP 1

Tijdens het intake-gesprek wordt een medische vragenlijst doorgenomen & kan met zekerheid worden bepaald of het bij u wel of niet kan. Indien nodig wordt vooraf een allergietest gedaan op de gebruikte pigmenten en producten.

Wij rekenen voldoende tijd, deze omvat een intakegesprek waar wij kennis nemen van uw medische  achtergrond, het voortekenen, het bepalen van de kleurkeuze. Het samen kiezen van de juiste vorm & kleur, alsook het voortekenen zijn van groot belang voor het eindresultaat, wat u een ongelooflijk comfort zal bieden, waar u nog jaren van zal kunnen genieten.

STAP 2

Daarna wordt een verzachtende crème opgezet.  We laten de crème inwerken en maken ondertussen alle andere benodigdheden klaar.  Daarna start de eigenlijke pigmentatie.

STAP 3

Bij permanente make-up wordt met behulp van een steriel microscopisch klein naaldje, die ultrasnelle bewegingen maakt, een speciale pigmentvloeistof in de bovenste huidlaag aangebracht.

STAP 4: NAZORG

Direct na de behandeling kan een lichte zwelling of roodheid van de huid optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en het hoort bij het genezen van de behandeling. Deze zwelling verdwijnt echter weer na enkele uren. Doordat pigment in de huid dient aangebracht te worden, kunnen er tevens enkele korstjes ontstaan.

✔ Je kan gebruik maken van een zalf die je tot 2x/dag dient te gebruiken tot de korstjes weg zijn.  Dit duurt ongeveer 3 dagen tot een week. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten.

✔ Het is van groot belang dat de huid de eerste 3 dagen na de behandeling droog blijft.

✔ Zwemmen & het gebruik van zonnebank, sauna of make-up wordt de eerste 7 dagen afgeraden. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit. De pigmenten zijn tevens zeer onderhevig aan UV licht. (Hou hier rekening mee bij het inplannen van een afspraak, vb. bij eventuele vakantieplannen)

Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. U ziet dan ook, 3 à 4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt: de pigmentatie wordt lichter.

Na ongeveer 6 weken komt u terug voor de nabehandeling (inbegrepen in de prijs). Er wordt dan gekeken of alles naar wens is, en indien nodig, nog een nabehandeling gegeven om vorm en kleur bij te werken en accenten te leggen qua intensiteit.

Extra tips

❗ Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

❗ Probeer in de toekomst als je in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.

Vervaging permanente make-up & opfrissen

Wanneer je vorige permanente make-up behandeling enige tijd geleden is gedaan, kan het zijn dat je eigenlijk wel een andere vorm in je wenkbrauwen wilt of net een vollere eyeliner wilt hebben. De vervaging van je oude pigmentatie kan wel of niet gepaard gaan met een verkleuring van het oude pigment van de wenkbrauwen naar een kleur met een oranje, rode, blauwe, paarse of grijze gloed en bij eyeliners van zwart naar grijs.

Ik adviseer je wel om niet te lang te wachten met een opfrisbehandeling. Want zo’n verkleuring kan je voor zijn wanneer je de pigmentatie tijdig laat opfrissen.

 

Afspraak maken